DOAR LA NOI GASITI

28.5.17

Fara gluten - Sergiana

Am primit intrebarea daca mezelurile fabricate de Sergiana contin gluten. Dupa consultarea prealabila cu fabricantul, raspunsul la aceasta intrebare este nu, nu contin gluten. 
Mezelurile fabricate la Poiana Marului sunt in intregime din carne iar carnea nu contine gluten. Pot contine gluten sau urme ale acestuia mezelurile fabricate de marci care folosesc componente din  grau, orz, ovaz, secara ... in amestec cu carnea.
Normativele europene cer fabricantilor sa semnaleze continutul de gluten pe eticheta  cu litere in majuscula sau ingrosate, in cazul in care folosesc cerealele mentionate mai sus sau componente ale acestora ca ingrediente alaturi de carne dar si in cazul in care exista pericol de contaminare in timpul fabricarii sau al ambalarii. Exemplu: mezelurile nu contin gluten dar pentru ambalare se foloseste aceeasi banda pe care sunt ambalate si  alte produse care contin aceasta proteina.
Normativa nu obliga la etichetarea speciala FARA GLUTEN, asa ca va invitam sa cititi ingredientele de pe eticheta in cazul in care nu tolerati glutenul.  
Va multumim!

 Etichetare corecta a unui salam care contine gluten.

Etichetare corecta a unui salam care NU contine gluten.Te poate interesa si: Fara zaharAdresa: Avenida Real nº18, 28032 Madrid, España.
Telefon: (0034) 91 371 93 36.
Orar: 10:00 - 14:00 y 17:00 - 21:30 de luni pana sambata. Duminica 10:00 - 15:00.
Ne gasesti in facebook (Importación directa de Rumanía) si Twitter (Costinela S.L.).
Pagina web este in constructie acum: www.costinela.com 

Despre noi

Functionam ca magazin alimentar din 2007 si din 2013 suntem importatori. Datorita ofertei slabe de produse traditionale romanesti de pe piata de alimente din Madrid, in urma cu 4 ani am inceput sa aducem direct din fabrica mezeluri, varza murata, branzeturi...etc. Cautam marci mai putin cunoscute, dar care respecta retetele traditionale din diferitele zone de unde provin.

Va invitam sa le probati !

Alte articole